Verklaring Omtrent Gedrag

Maart, 2019

Bedrijventoernooi

op 30 augustus 2019 is er bij vv Bato voor de 2e keer het bedrijventoernooi van Stichting de Heerenzitting.

Samenwerking clubs

Samenwerking Oldambtster verenigingen10Juli, 2019Hoe kan een gemeente zijn verenigingen zo in de steek laten?Nieuwsberichten

Nieuwe hoofdtrainer

Voor 2019/2020 heeft vv Bato Harold Molanus aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer.

Terrasverruiming

Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuw vergroot terras naast de kantine.

Verklaring Omtrent Gedrag 2019-2020

Het NOC*NSF en de KNVB willen een veilige omgeving voor alle kwetsbare doelgroepen ( bijvoorbeeld kinderen of mensen met een beperking) creëren in samenwerking met organisaties, die activiteiten voor kinderen en jongeren tot 18 jaar organiseren.

Eén van de middelen om een veilige sportomgeving te creëren en seksuele intimidatie te voorkomen, is het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan de vrijwilligers die met minderjarigen werken.

Het bestuur van Bato onderschrijft deze actie en wil als onderdeel van haar beleid alle vrijwilligers van 18 jaar en ouder, die direct of indirect contact hebben met minderjarigen of mensen met een beperking, vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag. Dit betreft alle leiders, trainers, verzorgers, leden van commissies, wedstrijdsecretariaat en jeugdcommissieleden. Ook alle leden van het hoofdbestuur hebben inmiddels een VOG aangevraagd.

Het invoeren van een VOG binnen de sport, en dus ook binnen onze vereniging, geeft meer zekerheid over het verleden van personen en vermindert de kans dat iemand, die eerder in de fout is gegaan met een kwetsbare doelgroep, een functie kan uitoefenen waarbij hij of zij met kinderen of iemand met een beperking te maken heeft. Het aanvragen van de VOG hoef je niet te betalen.  Dit wordt door een subsidiemaatregel van de overheid voor vv Bato betaald.

Uiteraard staat het een ieder vrij om, ongetwijfeld rechtvaardige redenen, niet aan deze aanvraag mee te werken.

Met ingang van het seizoen 2019-2020 stelt Bato het overleggen van een VOG echter verplicht. Mensen die hieraan niet mee willen werken kunnen derhalve met ingang van het seizoen 2019-2020 geen functie meer bekleden waarbij direct contact met minderjarigen aan de orde is.

Alle vrijwilligers krijgen voor deze aanvraag een mail toegestuurd, met daarin  een uitleg en ook een unieke aanvraagcode. Je klinkt op de link “Mijn Justis” en logt in met je Digid code.  Daarna voer je de unieke aanvraagcode in en daarna je geboortedatum, daarna bevestig je de aanvraag en de aanvraag is gedaan.

De aanvragen worden in groepen gedaan en als je een mail krijgt, dan wordt je daar van tevoren van op de hoogte gesteld. Vraag hem dan ook zo snel mogelijk aan, dan ben je er af. Lukt het niet met het aanvragen van de VOG of bijvoorbeeld het aanvragen van een Digid. Hierbij willen we graag helpen. Mail even naar onderstaand emailadres en we maken hiervoor een afsrpaak.

Voor aanvullende vragen, opmerkingen of iets anders? Neem dan contact op met info@vvbato.nl

Voor meer informatie kan je hier de pagina van het NOC*NSF bekijken.

Bedrijventoernooi

Samenwerking clubs

VOG aanvraag

Vanaf seizoen 2019-2020 wordt het verplicht als vrijwilliger om een VOG te overleggen.

Nieuwe hoofdtrainer

Terrasverruiming

Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuw vergroot terras naast de kantine.