VV Bato zet in op de toekomst

shadow

19 maart 2017 17:24    Nieuws

Sinds kort is er door een speciale commissie gekeken naar de continuering een doorstroming van onze jeugdspelers richting de senioren.

In deze commissie zitten commissieleden en TC leden en spelers en begeleiders van de zowel de senioren als de jeugdafdeling. Het plan is om onze jeugdspelers vanuit de JO19 en JO17 door te laten stromen richting de selectie op zondag. Op dit moment speelt Bato 1 in de 4e klasse en is er geen 2e elftal om het 1e elftal aan te vullen bij o.a. blessures. Onze spelers van de JO19 trainen sinds enkele weken mee met het 3e team van de zondag. Hierin zitten hoofdzakelijk spelers die eerder in het 1e hebben gevoetbald en dus de nodige kennis en ervaring bezitten.

Het 3e team fungeert nu als opleidingsteam voor onze huidige JO19 jeugd. Elke zondag sluiten enkele spelers van onze JO19 jeugd aan bij het 1e om de nodige ervaring op te doen.

Tevens zullen regelmatig spelers van onze JO17 jeugd meetrainen met het 1e elftal.

Tevens is er een nieuwe TC afdeling in het leven geroepen waarin leiders zitting nemen van zowel onze jeugdteams als wel onze seniorenteams. Zij zullen elke donderdag via overleg de seniorenteams indelen voor de zondag.

Tijden veranderen en de jeugd heeft andere prioriteiten op de zondag en om ze nu alvast te laten “ruiken ”aan het seniorenvoetbal op zondag proberen we zo om het voetbal op de zondag te continueren en uit te breiden. Doel is om binnen enkele seizoenen Bato 1 weer richting de 3e klasse te laten voetballen en misschien in de loop der jaren nog hoger.

Met ingang van het volgend seizoen zal er ook weer een 2e elftal komen die dan samen met het 1e elftal weer uit een volledige selectie zal bestaan van ongeveer 30 spelers. Het 2e team zal bestaan uit enkele spelers uit het huidige 3e elftal aangevuld met onze JO19 jeugd die in de zomer de overgang maken naar de senioren.

Onze jeugd heeft de toekomst binnen bato en de jeugdafdeling is de afgelopen jaren explosief gegroeid  tevens hebben we veel getalenteerde voetballers binnen diverse jeugdteams.

Doel van onze nieuwe commissie is om al vanaf de jongste jeugd goede begeleiding te geven en ze plezier in het voetbal te laten houden. Tevens zullen onze jeugdtrainers proberen om diverse jeugdteams op hoog niveau te laten voetballen. Dit werp nu al zijn vruchten af.  Op dit moment spelen onze JO9-1 jeugd in de 1e klasse en hebben we meerdere jeugdteams die in de 2e klasse uitkomen.

Kortom VV Bato zet in op de toekomst !!!!

shadow

Eerder verschenen

18/09 13:50 Kabouter voetbal gratis bij VV Bato
18/09 10:59 Algemene Ledenvergadering 2-10-2017
18/09 09:16 Grote clubactie
12/09 08:37 Training voor kabouters begint weer op 16 september.
15/07 17:35 Jeugdafdeling VV Bato zoekt nog enkele jeugdtrainers en leiders !!
15/07 17:35 Aanvangstijden wedstrijden jeugd en Senioren 2017-2018
21/06 08:06 Aanmelden nieuwe leden VV Bato
15/06 15:57 Schoonmaak hulp gezocht
6/06 11:10 Samenwerking v.v.Bato en v.v.Westerlee voor meisjesteam.
3/03 08:08 Plastic spelerspas vanaf zaterdag 4 maart 2017 niet meer verplicht